Selecteer een pagina

De West-Vlaamse Steve Rousseau is een voorbeeld van dat iemand het heel ver kan schoppen, zolang je het maar wilt. Steve was vroeger op school een slechte student, maar als ondernemer heeft hij het goed gedaan. Een van zijn lijfspreuken is: ‘will, skill & and drill’. Oftewel, talent is belangrijk, maar daar alleen red je het niet als je topresultaten wilt behalen. Hoe werd Steve Rousseau zo’n topondernemer? En wat is het vermorgen van Steve Rousseau? Lees het in dit artikel.

House of Talents

Steve Rousseau richtte in 2008 het HR-platform House of Talents op. Dit was een HR-dienst die gericht was op het aanbieden van salesprofielen. Gaandeweg kwamen daar steeds meer verschillende profielen bij, zoals Financial Talents, ICT Talents, Food Talents en Science Talents, steeds met de focus op knelpuntberoepen. Het bedrijf was vanaf begin af aan al een succes. Een paar jaar lang slaagde het bedrijf erin om de omzet te verdrievoudigen (tot 100 miljoen euro) en de bruto-bedrijfswinst zelfs te verviervoudigen. Begin 2019 nam een Belgische investeringsmaatschappij het bedrijf over. Steve bleef nog steeds als CEO aan boord en bezit met het management nog 40% van de aandelen.

Steve Rousseau was een slechte student

Steve Rousseau is het voorbeeld dat hard werken loont. Hij hield niet van studeren. Nadat hij zijn diploma boekhouden behaalde en een managementopleiding had afgerond is hij begonnen met ondernemen. Hoewel hij niet hield van studeren heeft de opleiding boekhouden hem wel voordelen gegeven. Hij wist als ondernemer precies hoe zijn zaak financieel in elkaar zat. Hierdoor kon hij goed op cijfers sturen en winst maken. Want hem uiteindelijk veel succes opleverde. Die instelling is terug te vinden in zijn persoonlijke motto, ‘success is an attitude’.

Volgens Steve is belangrijk dat als je succes wil hebben, je dat in de eerste plaats ook moet uitstralen. Op die manier trek je andere succesvolle mensen aan, of mensen die succes nastreven. Deze houding stelt het je in staat om een klimaat beginnen creëren waarin de focus op succes ligt. Steve heeft dat gedaan en is daar vervolgens over gaan communiceren. Tot op heden is hij een inspirerende en gemotiveerde spreker die vertelt over zijn succes en zijn weg ernaartoe.

Kennis doorgeven

Hoewel hij vroeger geen goede student was, is hij wel een hele goede docent. Hij krijgt er een kick van om zijn medewerkers op te leiden en verantwoordelijkheid te geven. Vervolgens kan hij ervan genieten welke vooruitgang ze daarmee realiseren. En uiteindelijk werken ze allemaal samen, aan het succes van House of Talents.

Het vermogen van Steve Rousseau

Het exacte vermogen van Steve Rousseau is moeilijk in te schatten. De alleskunner heeft hier nooit uitspraken over gedaan en de schattingen lopen uiteen. Wel is het vast te stellen dat met een bedrijf die zijn omzet verdrievoudigd in een aantal jaren, dat je dan genoeg te besteden hebt. Op het moment van de overname werd House of Talents geschat op een waarde van 37 miljoen euro. We kunnen er dan ook van uitgaan dat de investeringsmaatschappij een vele malen hoger bedrag voor House of Talents heeft betaald.

Ook interessant: Wat is het vermogen van Gert Verhulst?