Selecteer een pagina

We zijn er zeker van dat iedereen de naam Tiësto kent. Hij is een van ’s werelds populairste DJ’s van de afgelopen decennia met miljoenen fans van over de hele wereld. En hij is waarschijnlijk, naast Max verstappen, een van de bekendste Nederlands wereldwijd. Hij rockt al bijna twee decennia op muziekfestivals en in de hitlijsten. De 50-jarige Nederlandse DJ en platenproducer is eigenlijk een legende op dit moment, en hij regeert nog steeds de elektronische muziekscene, ondanks zijn vele concurrenten.

 

Tiësto staat al jaren aan de top

Tiesto werd geboren als Tijs Michiel Verwest op 17 januari 1969 in Breda, Nederland. Zijn passie voor muziek begon toen hij twaalf jaar oud was en twee jaar later begon hij alles professioneel te doen toen hij de officiële DJ op schoolfeesten werd. En wij dachten dat school saai was, toch?

Later werd hij resident DJ in verschillende clubs in Nederland. Dat duurde enkele jaren, van 1985 tot 1994. Het was in die periode in een kleine club in zijn geboortestad Breda, The Spock, waar hij zijn eigen stijl vond door in het weekend van 22.00 tot 04.00 uur te draaien. Het genre dat hij toen draaide was New Beat en acid house.

Met zijn niet minder dan indrukwekkende carrière tot nu toe en zoveel lofbetuigingen op zijn naam, kun je er zeker van zijn dat zijn inkomsten op dit moment gemakkelijk oplopen tot zes cijfers. Zijn nettowaarde bedraagt vandaag de dag maar liefst 160 miljoen dollar. Wat interessant is, is dat hij ondanks zijn zware dj levensstijl niet van plan is het rustiger aan te doen of met pensioen te gaan.

 

De auto collectie van Tiësto

De auto’s waarin hij rondrijdt zijn een Aston Martin DB9, een felrode Rolls Royce Wraith en ook een Mercedes G-Wagon in dezelfde tint, plus een Skoda Citigo met een bescheiden prijskaartje van $19.000. Zijn vermogen zou hem in staat stellen om een meer ostentatieve collectie te bezitten, maar zoals we al zeiden, hij houdt graag zijn voeten op de grond als het gaat om uitgaven.

De Mercedes G-Wagon van Tiesto

De Mercedes G-Wagon van Tiësto

De Lamborghini Urus van Tiesto

Maar toch.. Er lijkt wat verandering in te komen. Onlangs zagen we op Instagram dat Tiësto in een dikke witte Ferrari F8 aan het rondrijden was. Deze auto heeft al gauw een waarden van €300.000. Niet veel later was hij zijn eigen muziek aan het luisteren in de Lamborghini Urus. Die supercar is net iets minder waard dan de Ferrari, maar toch nog zo’n €290.000.

Bentley Mulsanne uit de auto collectie van Tiesto

Bentley Mulsanne uit de auto collectie van Tiesto

Als kers de taart is Tiesto ook gezien in een Bentley Mulsanne. Deze sportauto met een luxe look heeft een waarde van €410.000.