Selecteer een pagina

Ken je het programma Samson en Gert? Dit programma is gemaakt door Gert Verhulst. Gert Verhulst in een Belgische filmmaker en onder andere bekend van Samson & Gert, K3 en eigen mediabedrijf Studio 100. Het is de rijkste bekendste Belg. Niet zo gek dan ook dat hij een icoon is in de Belgische televisiewereld.

Bekendheid van Gert Verhulst kwam door Samson & Gert

Met het programma Samson & Gert is deze mediaman bekend geworden. In 1989 werkte hij bij de VRT. Zijn opdracht was om de kinderprogramma’s wat dynamischer en leuker te maken. Hij voegde daarom een pratende hond toe aan het programma. Dat sloeg aan. Samson & Gert werden namelijk een van de meest bekende duo’s uit de Benelux. Het programma is jarenlang op de buis te zien geweest, van 1990 tot 2017. In totaal zijn er 17 seizoenen uitgezonden. Na het succes van Samson & Gert richtte Gert Verhulst samen met Hans Bourlon en Danny Verbiest Studio 100 op.

Sterke stijging van vermogen door oprichting Studio 100

Het mediabedrijf Studio 100 heeft ontzettend veel programma’s gemaakt. Maar dat niet alleen. Ook organiseren en coördineren ze musicals, films, televisieprogramma’s, pretparken, optredens. Studio 100 is bekend van Mega Mindy, Kabouter Plop en Piet Piraat.  Daarnaast is ook K3 een initiatief van Studio 100. Toen eenmaal de verschillende programma’s goed liepen begon Gert met het opzetten van pretparken, waaronder Plopsaland. Ook dit was een schot in de roos. Jaarlijks trekken alle shows en pretparken meer dan duizend bezoekers. Niet zo gek dat Gert Verhulst als rijkste bekende Belg wordt bestempeld. Veel Belgen en Nederlanders zijn dan ook heel benieuwd wat het vermogen van Gert Verhulst is.

Tegenwoordig is Gert te zien in zijn eigen reality-show, de Verhulstjes. Het is een variatie op de Nederlandse realityshow van de De Roelvinkjes.  Ook is hij nog wel eens in theatershows te zien met Samson. Zijn zoon – Viktor Verhulst – presenteert samen met de dochter van Herman Brood het programma Love Island. Daarnaast was hij ook een keer deelnemer aan het programma De Slimste Mens.

Hoeveel is het vermogen van Gert Verhulst?

geschatte vermogen gert verhulst?De vraag is natuurlijk hoeveel vermogen deze succesvolle Vlaming heeft. Zijn vermogen werd een aantal jaar geleden geschat op zo’n slordige 50 miljoen. Met dit vermogen heeft hij een villa van zo’n 2000 m² in Oostduinkerke gekocht. Hij betaalde er ooit €6.500.000 voor.

De laatste jaren zijn de pretparken grotendeels gesloten geweest en zijn ook veel musicals gecanceld. Wellicht heeft dat ook invloed gehad op zijn vermogen, maar desalniettemin heeft hij nog steeds niet slecht.